Χορηγία του φόρουμ thai.gr σε Ταϊλανδέζικο σχολείο στο Ισάαν Μία μεγάλη πράξη που σπανίζει στις μέρες μας! Το φόρουμ thai.gr (ιστοσελίδα) προέβη τους τελευταίους μήνες σε μια μεγάλη πράξη, καλώντας τα μέλη του να προσφέρουν από τις οικονομίες τους κάτι για να συμπαρασταθούν σε ένα φτωχό σχολείο που βρίσκεται στην επαρχία Yasothon στο Ισάαν (Ανατολική Ταϊλάνδη).

Η ιδέα ανήκει στο μέλος και διαχειριστή του φόρουμ outopiko ο οποίος επισκέφτηκε το σχολείο στην περιοχή του Ισάαν στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ταϊλάνδη.

Όπως γράφει ο ίδιος:

“Κατά το πρόσφατο ταξίδι μου στο Ισάαν, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ ένα δημοτικό σχολείο στην επαρχία Γιασοθόν, Amphoe Sai Mun, tambon Du Lat την ημέρα της γιορτής του παιδιού. Είχαμε αγοράσει διάφορα δωράκια να μοιράσουμε στα παιδιά και είχα προετοιμαστεί να αντικρύσω ένα σχολείο όπου πήγαιναν μαθητές από πολύ φτωχές οικογένειες.

Η πραγματικότητα ήταν αρκετά διαφορετική και πραγματικά σοκαρίστηκα. Η φτώχεια σε όλο της το μεγαλείο. Ένα κτίριο επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Δάσκαλοι ήρωες που με πενιχρά μέσα, δίνουν αγώνα για την παιδεία. Μαθητές χωρίς παπούτσια με ένα μεγάλο χαμόγελο όμως στα πρόσωπα τους.

Πέρασα όλο το πρωινό μου σε αυτό το σχολείο. Τα παιδιά παίξανε ποδόσφαιρο, χορέψανε τοπικούς χορούς και τραγουδήσανε. Αργότερα βοηθήσαμε στο μαγείρεμα και κάτσαμε όλοι μαζί να φάμε.

Κάπου εκεί μου ήρθε και η ιδέα που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Με την βοήθεια μιας Ταιλανδέζας δασκάλας που γνώριζε αγγλικά μίλησα αρκετή ώρα με τον διευθυντή του σχολείου. Μου είπε ότι η Ταϊλανδική κυβέρνηση δεν βοηθάει όσο θα έπρεπε οικονομικά και μάλιστα θέλει να κλείσει το σχολείο καθώς στην περιοχή έχει ανοίξει και λειτουργεί χριστιανικό σχολείο, όπου βέβαια δεν είναι δωρεάν για τους μαθητές. Εκεί φοιτούν παιδιά οικογενειών που είναι σε λίγο καλύτερη οικονομική μοίρα.

Για να μην μακρηγορώ, η ιδέα έχει ως εξής. Ο καθένας μας από το υστέρημά του μπορεί να δαπανήσει ένα ποσό. Το χρηματικό ποσό που θα μαζευτεί θα σταλεί στο σχολείο και ο διευθυντής θα το αξιοποιήσει όπως αυτός θεωρεί καλύτερα……..”Τους επόμενους μήνες τα μέλη του φόρουμ συμβάλλοντας ο καθένας με τις οικονομίες του κατάφεραν και συγκέντρωσαν το ποσό 2740 ευρώ, που αναλογεί σε 127.500 μπατ (Ταϊλανδέζικο νόμισμα).

Το μέλος antaios ανέλαβε την παράδοση των χρημάτων στο σχολείο. Διανύοντας 568 χιλιόμετρα στις 18 Μαΐου 2009 παρέδωσε τα χρήματα στον διευθυντή του σχολείου απ’ όπου και του δόθηκε το πιστοποιητικό της χορηγίας από το σχολείο.

Επικροτούμε την σπουδαία αυτή πράξη και ευχόμαστε και στο μέλλον ανάλογες τέτοιες πράξεις. Η επόμενη κίνηση του φόρουμ είναι η δημιουργία ίδρυση μη κερδοσκοπικού σωματείου.Από την χορηγία του φόρουμ thai.gr σε Ταϊλανδέζικο σχολείο στο Ισάαν

Το πιστοποιητικό της χορηγίας από το σχολείο

Σύνδεσμοι
Διαβάστε περισσότερα για την χορηγία στο σχολείο του Ισάαν
www.thai.gr/forum/index.php/topic,1769.0.html

Το φωτογραφικό υλικό είναι από την ιστοσελίδα του φόρουμ που θα την βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση.
www.thai.gr

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009

3 σχόλια

  1. Σπουδαία πράξη από τους συντελεστές και τα μέλη του thai.gr. Μπράβο

     
  2. Το μπράβο ανήκει σε όλα τα μέλη μας που στήριξαν αυτή την προσπάθεια!!!

     
  3. volopolo Says:
  4. Σπουδαία πράξη από μια και μόνο ιστοσελίδα στο internet να προβεί σε μια τέτοια κίνηση!
    Συγχαρητήρια στους συντελεστές αλλά και στα μέλη που προσφέρθηκαν χρηματικά να υποστηρίξουν μια τέτοια κίνηση.
    Εύχομαι να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση σε άλλες σελίδες αλλά και σε όλο το internet που αριθμεί πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες.

    Οι άνθρωποι θα πρέπει να σκέφτονται περισσότερο. Μπορεί ένα ποσό για πολίτες που διαμένουν σε ανεπτυγμένες χώρες να μην είναι σημαντικό αλλά εξαιρετικά σπουδαίο για κάποιους άλλους που διαμένουν σε λιγότερο αναπτυγμένες από την δικιά τους.

     

Δημοσίευση σχολίου

Ανάρτηση σχολίου ή ερώτησης

Subscribe here

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Friends of Thailand